Tarih: 29.06.2024 09:57

Denizli Tarım platformu Başkanı Hatipoğlu: “Pazar fileleri hızla boşalıyor”

Facebook Twitter Linked-in

Denizli Tarım Platformu tarafından düzenli olarak yapılan “Pazar Gıda Fiyatı Değişim Araştırması” verilerine göre, haziran ayı içinde yaş meyve sebze fiyatları yukarı seyretti. Et, süt ve ürünleri fiyatı yatay, tavuk eti ay başındaki artışını korudu. Araştırma sonuçları üzerinde değerlendirmede bulunan Başkan İrfan Osman Hatipoğlu “sebze ve meyvede geçen iki ayda görülen düşüş durdu. Bunun nedeni sera bozmalarının tamamlanması ile aşırı sıcakların üretime olumsuz etkilemesidir. Bu yaz sebze ve meyvede ucuzluk olmayacak” dedi. 


Denizli Tarım Platformu’nun araştırma sonuçlarına göre haziran ayının şampiyonu limon. Limon pazarlarda yüzde 300 artışla rekor kırarken, kıl biber yüzde 150 artışla ikinci oldu. Başkan Hatipoğlu “yaş meyve sebzelerin tümünde ortalama yüzde 15 ile 20 arasında artış var. Artmaya devam edecek. Kısacası yaz ucuzluğu olmayacağı gibi evlerde kış hazırlığı yapılamayacak. Nedeni aşırı sıcakların üretime olumsuz etkilemesi ve başta enerji olmak üzere girdilerin -gübre, su, emek- aşırı artmasıdır. Haziran ayı içinde Kurban Bayramı nedeniyle et ve ürünlerin bir artma olmadı” değerlendirmesine yaptı.
Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan Hatipoğlu Hatipoğlu yaptığı değerlendirmede üretim girdi fiyatlarındaki artışın ve kuraklığın derinleşmesi nedeniyle kış sebzelerinin üretiminin gerileyeceğini, kışın tüketmek için kış sebzesi bulmakta zorlanılacağını vurgu yaparak “Bir an önce evlerde kış hazırlıklarını başlamalıyız. Yoksa kış evlerde zor geçecek” uyarısını yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —