Tarih: 02.09.2024 10:26

Denizli Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu: “Pazarlar çiftçileri yaktı

Facebook Twitter Linked-in

Denizli Tarım Platformu tarafından düzenli olarak yapılan “Pazar Gıda Fiyatı Değişim Araştırması” verilerine göre, ağustos ayı pazar fiyatları çiftçileri yaktı. Yurttaşların kilerlerini doldurması için fırsat devam etti. Araştırma sonuçlarını değerlendiren Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan Osman Hatipoğlu “Aşırı sıcaklar nedeniyle açık alanda üretilen yaş meyve sebzelerin hasadının bir ay erken yapılması, pazarlarda fiyatlar yatay seyrederken çiftçileri yaktı. Tarlalardaki ürünü sürmek ya da tonlarca ürünü ücretsiz dağıtmak gibi dramatik olayları tanıklık ettik” dedi.
Denizli Tarım Platformu tarafından yapılan Pazar fiyat araştırma bulgularına göre, limon fiyatları geriledi, salatalık fiyatları yükselişe geçti. Platform Başkanı Hatipoğlu “Limonda erken hasadın başlaması nedeniyle fiyatlar geriledi. Aşırı kuraklık ve sıcaklıktan etkilenen salatalık fiyatları hızla yükselişe geçti. Bu duruma su kıtlığını da eklersek kış sebzeleri üretimi zorlaşacak ve fiyatları çok yüksek olacak. Bu nedenle yurttaşlarımızdan eylül ayının ortalarına kadar kilerlerini doldurmalarını istiyoruz. Yoksa kış aylarını zor geçirecekler” uyarısı yaptı.
Başkan Hatipoğlu açıklamasında yaptığı bir uyarıda, kilerlerini doldurmada emeklerinin boşa gitmemesi için gıda mühendislerinden yardım almalarını istedi. “Geleneksel, bilgi aktarımı yöntemiyle yapılan sebze kurutma, salça yapmada alfatoksin üremesi çok yaygın. Bu da gıdanın kalitesini olumsuz etkiliyor. Tüketende sağlık sorunları oluşturuyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —