Tarih: 26.08.2024 12:51

Ocak üyeleri Çanakkale’de tarih gezisine çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Devlet-i Aliyye Ocakları Denizli İl Başkanlığı tarafından iki İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Konya gezilerinin ardından kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale’ye gezi düzenlendi. Günü birlik olarak düzenlenen Çanakkale gezisine katılan Devlet-i Aliyye Ocakları üyeleri rehber Rengül Nas’ın anlatımıyla Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyası, Dur Yolcu Anıtı, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği, Seddürbahir Kalesi ve Şehitlik Anıtı, Talat Gök Tepe Anıtı, Çanakkale Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği ve Saygı Anıtı, Mehmetçiğe Derin Saygı Anıtı, Conkbayırı, Kocadere Hastane Şehitliği’nde tarih gezisi yaptı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen gezi Trova Atı fotoğraf çekimi, kordon yürüyüşü ve Aynalı Çarşı gezisiyle sona erdi.

Gezilere devam

Ocak üyelerinden gelen yoğun talep üzerine "Tarih ve Kültür Gezileri’ ne devam etme kararı aldıklarını belirten Devlet-i Aliyye Ocakları Teşkilat Başkanı Yasin Uğur, her Türk vatandaşının mutlaka ziyarette bulunması gereken yerlerin başında Çanakkale Şehitliğinin yer aldığına dikkat çekti. Başkan Uğur, ‘Devlet-i Ali Ocakları Denizli il başkanlığı olarak düzenlemiş olduğumuz Çanakkale Şehitleri gezisinin sonuna geldik. Yoğun bir katılım oldu. Herkese çok teşekkür ederiz. Bu güne kadar düzenlediğimiz gezilere katılan kardeşlerimiz çok memnun oldular.’ dedi. 

Dualar okundu

Kahramanlık destanlarının yazıldığı bölgelerde ‘Çanakkale Geçilmez’ diyen aziz şehitleri bir kez daha saygıyla yad ettiklerini ifade eden, Devlet-i Aliyye Ocakları Malî işler Başkanı Halid Başbahar, ‘Devlet-i Aliye Ocakları Denizli Şubesi olarak Konya turumuzdan sonra bugün şehitler diyarı Çanakkale turumuzu da tamamlamış oluyoruz. Nasip olursa bundan sonra bir ay sonra Bilecik - Eskişehir ve Söğüt turumuz var. Tüm Denizli halkını bekliyoruz’ dedi

Sırada Bilecik ve Eskişehir var

Devlet-i Aliyye Ocakları İl Sekreteri Taner Ceyhan, ‘Denizli Devleti Aliye Ocakları olarak Konya turumuzdan sonra Çanakkale turumuzu da tamamladık.  Bundan sonraki turumuz Bilecik ve Eskişehir’e olacak. Tüm Denizli halkımızı bekliyoruz. Çanakkale’de yatan 253 bin kahramanı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.’ Dedi. Çanakkale gezisi Trova Atı fotoğraf çekimi, kordon yürüyüşü ve Aynalı Çarşı gezisiyle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —